Roel van Dongen

Uitgebreide informatie

Report Abuse

Roel en Ellen-34a

Roel van Dongen

(Bas) Gitaar

Pas na de middelbare school is Roel zelf begonnen om echt gitaar te gaan spelen. Na eigen bandjes zoals “High Tension” en “Hell’s Session”, is hij terecht gekomen bij de popband “Bentley” waarmee hij als slag/solo gitarist door heel Nederland in Dancings en Disco’s speelde. Later heeft hij als conga/percussionist opgetreden in de regionaal bekende funk/rockformatie “Poockel Band” o.a. in jongerecentra, op festivals en voor de radio.

Zijn jongensdroom was ooit een echte “Fender Stratocaster” en een “Gibson Les Paul” in bezit te hebben. Dat is hem gelukt. Om het bloed weer te laten kruipen waar het ooit kookte is Roel in 2004 weer gaan zoeken naar een mogelijkheid om te spelen. Hij is regelmatig te vinden bij diverse sessies en in 2014 is hij als mede-organisator gestart met de nu al legendarische Lohengrin Sessies.

Ook speelde hij tot 2008 in “Botox”.
In 2016 speelt Roel als gitarist in de 7-mans formatie “Le Pantalon du Bois” die traditionele Franse chansons op geheel eigen wijze neerzet.
Eind 2020 is hij als bassist een eigen band begonnen. Ze spelen vlotte vrolijke uptempo funk/soul covers met een eigen interpretatie......

Contact Informatie

Woonplaats
Rosmalen
Telefoon
Social Media

Video

Stuur uw bericht